0 com

Mend My Leg Will You?

LONG WAITED,finally dpt jumpa ituu Alana dgn Jawahir!omg,rindu gila k :') ni cm,rindu gila gila!ckp dgn Jaa pun otp je everyday :( tp td sudah jumpa :D wohoo

andddd,dapat makan meatball @ Ikea k!gila bestttt.Lana dah dengan feeling nya makan satu satu.nk savor properly la konon kan.haha.sad to say,Jaa is not a fan of meatballs.boooo.boring aa kau.and after lunch at Ikea,we went to OU sbb nk go through the shops there.so berpusing la kat sana.pusing punya pusing.OH!nmpk Harisudin kerja k!nk tegur gila gila,tp dia cm tksedar lngsung kterang dlm kedai tu lama -.- haha.

then Aswad call.dia tgh break (Y) so jumpa dia kat Arena Foodcourt tu.tktau asal la kan,tapi mmg jakun sikit aa tngk mamat tu mkn.left handed O.O hmmm and then we went for a walk and by 3.30PM his break's over.walked with him to Toys R Us and decided to hang there for a while.

gila lama siod tk singgah sana.and then,Lana and Jaa tgh berlawan siapa dpt pegang pipi budak kecik plng bnyk -.- Oh.My.God.penat gila k ikut dierang berkejar kejar.and when i talked,they ignored me!hahaha,ni yg mmg betul betul ignore.dah jerit nama bnyk kali pun tklayan.esp Jaa!frust menonggeng (woweezzz hahaha)

Aswad boleh pulak suruh Jaa menggatal dengan one of the worker there.HAHAHA.dah kahwin pulak tu.and then,logically,Jaa kot -.- dia biasa aa.buat je apa org suruh.so dia g la saja saja tanya mana mainan yg Cashier McD tu and stuff.lawak gila k haha and everytime dia senyum kat Jaa sorang je,me and Lana muka dah tahan gelak gila.haha

said bye to Aswad,smpai next year tkjumpa k :'( (hehe,bunyi cm lama kan?) after keluar Toys R Us kn,cm terus penat.dah tklarat dah.hahaha i totally blame this one to Lana and Jaa.penat k layan dierang dgn game nk pegang pipi budak kecik tu-.- haha went to Cotton On beli satu baju (Y) met Farisha and browsed through the shops.

OMG.haha ada one part tu,we were infront of McD tau.the small one upstairs.Jaa bising nk beli lipgloss dia kat Guardian padahal kterang baru je naik.bukan nk ckp before -.- haha

Me : aku nk beli air kat TGV jap.kau nk pergi beli skrg ke benda tu?
Jaa : *nods*
Me : ha,jap aa.aku nk bli air jap
Jaa : tknk laaa!aku nk beli skrg!
Me : apa kau ni?bagi je la aku beli air! *slaps her face*
Jaa : tak!aku nk beli Nivea duluuu!
Me : asal?sekejap jee
Jaa : GSC jauh la!
Me : KEPALA HO KAU GSC.bodoh,aku ckp TGV aa! *points at TGV*
Jaa : BABI AKU DENGAR GSC
Me : kau fikir aku bodoh nk pergi jauh jauh? *slaps her*
Jaa : HAHAHAHA ok then

and then,ada this one man kat blkg tu,dengar and pandang je kterang HAHAHAHA.then i guess he saw me pushing Jaa's head towards the floor -.- HAHA then bila lalu balik depan tu sbb nk turun escalator dia cm senyum senyum then padang me and Jaa awkward gila!siap besarkn mata lagi sbb kterang link hands hahahah padahal td gaduh.then tgh jalan tu,someone bumped into Jaa and dia cm struggle and i said "apa kau ni!" and that dude,was bulging O.O hahaha,i guess we're that weird huh?haha

thennn,by 5+PM dah tklarat dah.ni serious kaki dah mmg rasa berat gila.rasa mcm boleh baring je tgh tgh jalan kat OU tu.met my parents somewhere in the old wing after Farisha left,Jaa buat lawak dgn mama lama gila k -.- haha penat tunggu dia habis ckp hahaha and then i sent Jaa to TGI's.tkingt dah brapa ribu kali peluk minah tu.dia emo betul ckp lama tkjumpa nnt.lek aa bro.12 hari je aku tkde (Y) haha and Alana also left.met Azim and dia kerja kat Celebrity Fitness.ergh.k!

happy gila k jumpa 2 ekor tu.lama gilaaa tkjumpa!t'was a very very good day (Y) :') haha SEE YOU NEXT YEAR BABIES :') <3

p/s : it's already 2AM and Aswad is still not online :'( talk to me mannnn!
0 com

Tight Grip On Reality



Cool gila siod rambut Hayley O.O (!) + I HAVE ALWAYS WANTED TO USE THAT MICROPHONE O.O , nk gila gila!you don't know how bad i really want to be among the crowds who would be screaming/singing along with her.Ann mesti tau kann,kann?Paramore is coming to Singapore.NAK PERGI!
0 com

Up Up and Away

MY GOD.tak tahan!mengantuk gilaaaa!tp mcm tkboleh tidur je(!)

and now comes the classic tale.smua org kat sklh tau i sleep at 4AM,wakes up at 6AM and goes to school like any other normal day.tp smpai certain level dah tktahan,ni la dia jadi nya :

Jaa is sleeping eating. Look up (?)

Jaa conteng tu sbb dia expect all year long dia akan makan dlm kelas.tp tukar la ye.aku pulak yg tdo tmpt dia (Y) ayoo Jaa,conteng meja,berdosa tau takkk (N) hehe the story behind the picture : initially nk dengar Ustazah Arlina ceramah.dah la duduk sorang k time tu (Jaa duduk dgn Azim ke sapa) then cm first first "kk,baring jap.tdo 10 minutes" bila bangun amik kau "Assalamualaikum Ustazah" dah habis kelas O: terkejut gila bangun tu.1 hour plus tdo and i thought it was 10 minutes -.-'

i'm browsing through the pictures from last year.last year biasalah,paparazzi smua aktif ye dlm kelas.all random pictures will be taken.mcm ni


dia kata blkg board tu bau cm cupcakes?WTF

lepas tu budak laki boleh pulak imagine dierang ni Picasso ke apa,lukis and then display kat blkg buat auction (?)

i don't get the boys.tp funny k.haha and then ada la game calculator they made up.dgn calculator pun boleh buat game.gila creative k!best pulak tu.addictive gila main ramai ramai one group and then bila jerit "YES DAPAT!" smua cm "damnn!"

then ada season we were all addicted to hand sanitizers -.- yes,hand sanitizers.ni yg mcm addicted,bila bukak satu je bau satu kelas then smua dtg hulur tangan nk sikit.budak laki k,kalah budak perempuan -.- haha then the Rubic's rube and elmo haha.i have a lot of pictures from last year.post la kat FB,buat apa simpan sorang sorang tngk kn? :')

p/s : Brooo,cepat balik from wherever you are.Europe eh?rindu do lama tkmsg kau :') aku balik nnt karaokeee!wohoooo.suara aku still tkfully recover k.haha for soo long!GILA BABS
0 com

Bangun Pagi,Gosok Gigi

oookay.its 10AM k,10AM!gila babs.awal gila k O: i slept at 3AM and woke up at 6.30AM.fuyoo *tepuk tangan* wait wait,tu biasa.drum roll please!i didn't go back to sleep!wwwwoooowww.so proud of myself k :')

mama dah bangun ni siap masak muratabak lagi.sedap gilaaa.and have bibik some more in the house.the more the merrier :B (hint : tkpyh nk kemas rumah,so happy man!) anyway,i just feel like blogging,i don't hv anything on mind.i think my mojo is gone.oh nooo,dah sama nasib dgn Sha!noooo.i used to blog like every 5 minutes k,what eeezzz happeningzzz.i've been blogging since form 2 and skrg dah nothing man,nothing!sorry to let my fans down *bows* perasan kejap.

hehe ingat lagi blogging time form 2.siapa je laa ada blog.i know Farisha mmg cnfrm ada la.she got me into blogging O: then i still remember Deb and Azzim.yg dua ekor tu mmg idk la kan.addicted gila to blogging.esp Azzim.tp nk tngk dia punya '...........................' mmg never ending(!) hehe,but i miss Azzim's blog.best k baca (Y)

anyway,i can never get anyone who packs for a trip so early.i mean mann,tengok Ana O: gila awal k dia pack nk g umrah.packing has yet to cross my tiny mind okay.i've never been a fan of packing.kalau boleh nk pack 5 minutes before keluar rumah.no kid punya.nnt mula la berlari lari tertinggal charger ke cardigan ke apa kan.but hey,there's the joy!hmph joy kepala ho la sgt

aaaaaaaaaa nk sambung tidurrrrrrrrr
0 com

Ena Shabena

my God(!) lepas dah habis SPM pun 6 hari tkupdate blog :') i don't know how i managed,tp tkde benda nk blog pun pasal.and lookie!Sha Wisha pun dah update blog dia!for soo long man!2 friggin months!hehe :B

so ni pun dah kena remind beribu kali dgn ituu Syazana a/p Fickry.lama la jugak fikir nk ckp pasal apa

Ana : Afiqah,dah update blog belum?
Me : tktau la nk update pasal apa :(
Ana : pasal aku


ini Ena kan,mau pergi Umrah 21st Dec nnt.one day before my birthday ;( so sad man!and dia dah ckp dia nk cl masa dia kat Madinah!so sweet man!that would definitely make my day :') tp kalau tkcall pun i understand la kan,opcozzzz.but s'kay s'kay,it's good enough to know she even had the idea to call me from there kan!


anywayzzzz,buat this post pun sbb lately,i am in most of her posts (A) haha anddd Ana,bila sampai sana,tolong tolong la doa kn Afiqah the best for my SPM results (Y) that would be the best birthday present ever :') kalah smua benda lain.i want to get good results so that i can finalize my decision nk blaja apa later :) and in forward,thanks baby!thanks bnyk bnyk,beribu ribu,berjuta juta k?i would totally owe this one to you :')

i'll be seeing you when you're back from Umrah Ana!later chow cincauzzzz


p/s : sorry.i think i'm addicted to adding 'zzz' at the end of my wordzzz <- point taken?
pp/s : post title courtesy to Firdaus(!) haha.dah la ada one of those days waktu jalan jalan dgn dia kat Bazaar Ramadhan ada gerai nama Ena k!gelak tkingt punya hahaha
0 com

Five Would Be Enough

finally!dah habis pun SPM.Alhamdulilllah :') ni mmg dah tunggu dari awal tahun.anyw,how did i celebrate my freedom?went out karaoke!haha.

at first bunyi mcm ramai je pergi,so memula plan pergi Redbox kat Curve.tp ttbe turns out 5 org je pergi.so we shift to Neway at OU.at first cm terkejut aa 5 org je kan.tp 5 tu pun dah kira perfect-o la for me :')

there was only Me Sha Firdaus Syaqeel Majid.and after dah lunch kat Nando's terus gerak Neway.booked a room for 3 hours.dah la Majid semangat gila.waktu nk jln pergi bilik tu dia cm "wei krng!smgt la sikit!karaoke ni!" pastu dia berlari pergi bilik tu -.- hahaha the room was nice.the size was just nice.not too big and not too small.enough for everyone to sit comfortably.

and it begins!first song was No Promises kot.dah smua nyanyi nyanyi after half an hour dah penat dah haha.serious penat.berpeluh tkingt punya.pastu kterang keep repeating "lagi 2 jam!lagi 2 jam!" haha

dah byr.kena la join skali hahaha

then everything really pumped up when Syaqeel ke Majid pick Waking Up In Vegas.waktu ni smua dah warm up,terus bangun lompat lompat menjerit jerit haha.then the other songs that made us jump up and down was Wannabe.haha yes,Spice Girls.the songs was either chosen by Me Syaqeel or Majid.so Wannabe tu obvly la aku yg pilih.smua pun happy je nyanyi.Majid lagi aa.smua rapping part dia yg buat HAHA

video
see?MAJID RAP.and dengar Firdaus menjerit pls :') haha

andd lepas dah penat rap ye Majid? :B

then Firdaus cm "mana lagu Aerosmith?mana lagu Aerosmith?" tunggu tunggu and bila dah keluar smua menjerit happy gila and terus bangun menyanyi mcm apa tah hahaha.lagu I Gotta Feeling pun best gila (Y) sbb bila nmpk video clip dierang lompat lompat,kterang pun ikut lompat lompat atas sofa hahaha Firdaus react balik part yg Fergie lompat slow motion tu k haha WTF.

video
and omg lagu ni best jugak bwk g karaoke :') haha *dgr pls Firdaus jerit "Firdaus handsome!" hahaha lawak gila siot :') and yes,kterang mmg jerit "KAMAR-KAMARRAZY" instead of Papparazzi.hahaha

then ttbe dah 3 hours went by.and the last song was Suasana Di Hari Raya.haha lawak gila k.sbb cm lagu tu pun dierang boleh nk menjerit jerit konon rock -.- haha then Majid suruh tukar lyrics from "berlalu la sudah Ramadhan" to "berlalu la sudah SPM" haha.smua cm bahagia gila dgn idea Majid -.- haha


oh and tau tk!memula this girl masuk and order air.kterang ckp la nk 5 dulu.tktau pulak boleh mintak lebih lebih sbb cm takut kena charge.haha pindah Neway pun sbb nk save duit kan?haha then ttbe another guy masuk and ckp kterang ada lagi 9 air boleh order sbb kterang tknk food.so then ttbe dia bwk lg 9 cawan (!) dah la smu
a cawan Tiger beer tu.air Iced Lemon Tea je hahaha.so smua start main minum je air.air sapa aku bantai pun tktau.then race dgn Syaqeel sapa minum lg cepat (Y) hahaha pastu keluar tktahan nk kencing gila babs hahaha


but all in all,it was a great way to end SPM and i couldn't ask for more <3

p/s : enjoy Majid!kau ni buat stress aku je nk buat post ni cepat cepat -.- haha
0 com

First and Lasts

TODAY.i woke up at my usual time,and got ready.went to Taman Tun and had breakfast with Jaa Aswad Bob and Izzud.we had our last Chemistry class at school today!so sad k,last time masuk Chemistry lab.

but,the biggest turn off was it was the last time i'm surrounded by my classmates :'( ni sumpah tktipu sedih gila.td duduk satu meja bebel pasal Chemical Cell dgn Majid Farid Farisha and Zaki mcm OMG,no more man!no more!this would be the last time i mingle around with my classmates,shifting tables,making up random conversations and such :'( syg gila classmates okay.

then,ni last time la ada Gama Sigma combination :') yg ni pun mesti rindu gila babs.melayan setiap sorang mmg best betul aa haha.lagi lagi?today last class dgn Mr Nathan ;( v v sad.i would like to deeply thank him for the reason because of him,i'm in love with Chemistry <3

haih hidup hidup.so esok ni.tktau la mcm mana.nk happy dah habis SPM ke sedih sekolah dah habis?konflik dgn diri sendiri :B haha (biarlahh aku nk ckp mcm kononnya aku habis SPM sama timeline dgn budak sains lain.tkboleh ke?2 hari je beza.hellloooo) haha
0 com

With L

the other day,Kamar invited me to study group at his house.tapi entah mcm mana,dah pusing pusing,pergi blaja hospital pulak while visiting Izzud (Y) so smpai sana lambat sikit and bila dah sampai nmpk muka muka familiar.there was Izzud (obviously) Fit Kamar Aswad and sadly .. Majid.haha

so sat there,ckp ckp.then Majid amik this one magazine then ckp (dgn penuh bahagia) "Afiqahhhh,Izzud kasi aku buku ni" guess what magazine?


ni ha,buku Men's Health issue December 2009.hmm,sesuai la ni buku ni dgn kau Majid.konon nk fit aa.lepas tu buku ni,ada la 2 cover.tapi terlalu obscene ye for my blog :D my blog is U rated.tkde nya nk 18SX ni.

lepas tu,Majid dgn bahagianya flip through the pages and showed me his by far,favorite picture in the magazine.and,as predicted,once again 18SX.eh kau nii,mata tu jaga sikit ye.buta kang.

and after the visit at the hosp,Majid sent me and Kamar to Ana's place.thanks Majid!jaga iman kau tu elok elok okay :')
0 com

This Will Never Die

HOMAIGOD.ni first post for December okay!December!cepat gila babs!k,before emotional about time moving so fast like i always do lately (which bugs me) this is something for your laughs.Jaa baru upload like 3 or 4 days ago.haha


pemenang exicited

I'm Solicitious | MySpace Video



dah penat menang

I'm Solicitious | MySpace Video


hahahahaha omg rindu okay tngk background Khairul :') rindu gila pantai!rindu Cherating with them :') first video tu pasal kterang menang the first game.Khairul tah pape,dia yg last sekali smpai,konon bnyk lemak aa,wtv sial mamat tu.Azim dah smpai terduduk,dia je yg diri lagi,nmpk sgt tkbuat pape -.-' haha and the second one was about he won tarik tali -.- im sure he didn't made any impact on the team,tp sbb team dia menang,dia pun tumpang glamour la dikatakan!

:') :') :')
0 com

You Have A Text Message

kalau krng baca previous post,Ana mentioned about bila birthday dia je,smua org cuti kan?well,it's because this year,birthday dia sama dgn Raya Haji :')


on the 27th November,it was Siti Intan Syazana's birthday!happy 17th birthday baby! :') kau mesti suka kan sambut birthday kau dengan lembu lembu? <3

and on the next day,we have someone else's birthday in the line :


Happy 18th Birthday Hanii ;) kau pun mesti suka kan a few minutes before birthday kau je,aku lompat atas kau masa kau tgh baca buku jiwang?HAHA WTF MAN? kau tunggu aku serang rumah kau k,pls? :')

anyw,love both of you guys and sorry cause we can't celebrate in the nearest time.

Have the greatest birthday and have loads of fun okay? :)
0 com

A BIG BIG HAP TO!

Ana : best kan?sbb birthday aku je this year smua org cuti!just for birthday aku!
Haris : hmm,sbb birthday i je,smua form 5 this year merana

hahaha,Haris,i tktau dah mcm mana nk ckp how unfortunate for your birthday to be on the same day as our Addmaths paper!kesian sgt sgt k!haha

the man of your dream would be :


HAHAHAHAHA,TANYA LA KENAPA I LETAK GAMBAR NI?!PLS PLS TANYA HAHAHA SO FUNNY!

anyway,Happy 17th Birthday Harisudin!jgn mintak hadiah birthday anything related to art pls :'( haha joking.thanks for being a true friend (our definition of true friend : you're funny) haha

have a great birthday :')

p/s : sbb u ckp (insert his dialogue from above) before paper 2 td,mmg betul smua org merana k!paper 2 Addmaths was the shiznits yo!GILA BABS OKAY! *minum racun*
0 com

Batch of '09 :')

oookayyy.so yesterday was our so-called 'last day'.wasn't actually our last day,tp ye la.feeling sikit bila smua org ckp "last day woo,last day" haha

so smpai dah la lmbt.baru cuak ingt kena tahan.rupanya ada Majlis Restu :') ye ye je predict smua org nk nangis.tkjugak.haha Cik Hamidah so sweet okay :') dia ckp "i love you" mana tksayang cikgu smpai mati ni?dah la dia bnyk tolong Chemistry okay :')







so,lepas rehat,Ana ckp Aswad suruh pergi Gama nk tngkp gambar.heh,benda mcm ni semangat la pulak :B haha.so waktu sampai sampai je,budak laki tgh melompat depan tangga nk tngkp gambar.haha,terkejut gila.and bila masuk kelas,surprised gila ok!smua budak Gama sign kat blkg tu,besides the logo :') mcm bila tngk "OMGG" haha suka betul tngk!so apa lagi?dah excited sgt,terus amik marker yg dah separuh mati,tarik terus kerusi,meja anddd :


and disebabkan i have the VVIP thingy going on,sign la 2 tempat :


Majid tkapprove.dia tkpuas hati.so dia pun nk buat 2 kali.gedik siod -.-


Paparazzi kena ada.dah mcm Walk Of Fame dah :') cuma ni dinding je


Jaa punya lawak gila ok!siap ada butterfly!so Haris,rasa tercabar,dia pun mula la tambah tambah lagi kat signature dia.haha


he deserves this picture.haha.he is the mastermind.logo tu dia buat sorang okay!sejak bila kelas Gama ada logo pun tktau la.tp mmg terer aa Haris (Y) i hope they won't paint this logo off :') biar la batch '09 ada impact on the class Gama for later on k? :')

and so on.apa lagi?class picture la!ramai gila photographer tolong amikkn :') nk dekat setengah jam kterang berdiri.thanks yous la ye.bersabar je krng dgn kterang :') Ann awal awal dah keluar kelas,pastu pass camera kat Chep HAHA tp sadly,ramai org tkde.so,ni je la yg ada :


tngk Ilman dgn Buj.aksi nk lompat turun melepasi budak laki lain -.- Izzud muka lawak gila!haha


and then Ilman,lepas dah kena tolak turun dgn aku,diri bwh je la ye bang :B


and yg ni,Ilman dah merajuk sbb kena halau 2 kali dah.hahaha,so sad


Sejak bila wujud hand sign ni pun i don't know.tp buat je la :')

cikgu jangan la marah conteng dinding ye :') kterang pun yg paint kelas ni.kalau nk hilang kan suruh la next year '10 beli cat baru :') (tp tkpyh la cat.biar kan je,k?) haha.dah provide dah cat and kain for bulletin board (kain ok.bukan cheap manila cards).so,hias la lawa lawa.kterang kelas lawa pun tkmenang jugak.kelas kotor nk mamp.(!)

ok,dah habis iklan.

and tgh tgh kemas kelas,dgr Sha dgn Lana "afiqah!cepat tngk cepat!buat video!" haha.the boys lari from Sigma to Gama (from one end,to the other) and menjerit jerit.

video

yg second video ni pulak : everyone thought they were gonna run towards us,but instead :

and ada la lagi satu,nk lari kat kterang,tgh tgh lari,masuk kelas semua.haha.lawak gila ok!sumpah.ada bnyk la video.then lepas tu dierang buat ni :

video


kuat gila sial dierang jerit jerit.Hilmi came along and said "apa korang buat?haha i was from Dewan Tertutup and boleh dgr!even kat bilik guru boleh dgr ada org menjerit jerit" hahaha,that loud mannn!and now,without a dose of this from the boys,mcm mana nk hidup?i'm seriously gonna miss them :')

and so.my last day at school sudah habis :') so sadd.serious.tknk la tkjumpa lagi dah muka muka dierang ni :'( *gesture lap air mata*


0 com

No More (?) No More? (!)

okay,whatever it is.i don't know how the hell sha managed to not update her blog.a month okay(!) even ana pun update! *salute*

Anyw,SPM coming up in less than 3 days time and i'm just gonna take whatever i have,and go.

sad to know i'm leaving school eventho a few months back,all i want is to get out of here.

i used to freak out when someone said "omg,lagi 1 bulan" or "omg!lagi 2 minggu" (thanks Mr Cheen.you always manage to freak the 4 of us effortlessly -.- haha) but Mr Koo definitely changed my perceptions.

"appreciate everything in your life.your family,friends and school.appreciate everything that has ever happened to your life.appreciate SPM.you only get to do it with your friends once"

and with that,he totally opened my eyes.i never thought about SPM that way.did you?and now,i realize,i actually do love everything.and by everything,i include studying.i definitely love the process of getting there.i love the late nights,i love studying,i love the stress,i love the evenings at the library.

and all of that leads to me,spending more time with my friends.tuitions,car rides,lunches,walking here and there.semua la <3

but anyway pun,SPM is this Wednesday and i'm excited as hell!i love the tension rising.haha.weird,i know.but,i'm gonna enjoy 18th Nov - 10th Dec (yes,i know.habis 2 hari lmbt!)

GOODLUCK FOR SPM MY BABIES :')

p/s : i feel like my stationery are for everyone to take -.- pemadam dah kena balun,Khairul pulak dah amik moi's pencil lead.mana la tkuntung Jasema mcm ni?!sapa nk amik liquid pulak? (no pls,no!) haha
0 com

They Ran Out Of Creativity

10th of November:
Happy Birthday
Nur Adlyna :'D
(pls la ckp suka dgn apa mama and baba kasi!bli kasut bnyk bnyk,boleh tumpang!hehehehe)

12th of November :
Happy Birthday
Aisha Zeinnnnn :'D

p/s : sorry babies.i don't think i have anything to say,but i just don't want to miss out wishing you guys :') thanks yous fors everythings! (sorry even gambar pun tkde!pakai laptop,tkbnyk gambar :( )
0 com

How Bloody Far Can I Take This?

"mana lagi penting?maruah ke hidup?"

kalau hidup tkbermaruah,bermakna lagi tkhidup?and dah bunuh diri tu dosa,tkboleh la nak saja saja 'end' hidup.so,conclusion : jaga la sikit maruah tu ye.

and kau?kau ni mmg buat kacau hidup aku.malu aa kenal kau.serious no joke.i can be heartless and everything we've been through?yeah,aku dah tkkisah.go eff someone and don't expect me to even look at your disgusting face.
0 com

Get Some Things Off

haha hello.i just had another funny Saturday.sorry la blog lagi (since i'm at a brink of a brain meltdown,why not) :p tp best aa baca balik post post mcm ni.senyum tersiput siput.eh eh,sipu sipu baca.haha

so,again,after 2 hours (1 1/2hours actually.smpai lambat) dating with AddMaths,Firdaus invited me to lunch.ok,tk la.dia cuma ckp "Afiqah,kau pergi mana lepas tuition?aku nk lunch dgn Farid kat OU" and i replied "ha k aa.aku pun kena g OU jugak,family aku kat sana" (Y) so,ter-invite la pulak diri sendiri.if that's what you call 'terinvite' but ye la.

and after a few ruckus outside Mr Cheen's house (man,you should listen to Firdaus honking to Khidhir.annoying gila okay haha) me Firdaus and Farid set off to OU.Ana was suppose to tag along,tp dia balik awal :( so,we called up Sha and met up with her and Wa at Secret Garden.fuyoo,tkpernah naik atas tu,lawa gila ok (Y) after doing a few rounds,we went down and had lunch at Burger King.

Farid entertained us with his hair.so funny :') and baru tau BK tkboleh refill!i thought it was their specialty to do refills!tp dah tkde :( so saddd.so after a while,Sha and Wa left for AAR and since Firdaus is not going for AAR,he and Farid decided to go karaoke!wow!dah la suka part menjerit jerit mcm org gila ni.jgn main main,favorite moment okay!

so,pergi la tmpt karaoke kat U-Bowl tu.the first song was Because of You by Ne-Yo tu.ok,tu dah warm up dah ready nk nyanyi ni,lepas tu Firdaus dgn bijaksananya memilih the must-pick-song-when-you-go-karaoke : I Don't Want To Miss A Thing.fuhhhh.best gila sialll.6 years of friends with Firdaus,i didn't know he had all that energy inside of him!no joke!best gila dgr dia menjerit jerit + melompat okay!i repeat,MELOMPAT.hahahaha mcm,lepas dah habis lagu pun dia melompat and menjerit lagi!hahahaha,lawak gila!haha,then,i guess it got addictive,they paid for another 2 songs.haha

and by 5pm,they had to leave because Farid's mum asked him to be home by 5pm so Firdaus had to send him home.but,anyw,my point is,the two boys?yeah them,they are really really entertaining :') best lepak dgn dierang (Y) haha

p/s : lately post mesti dgn Firdaus -.-' haha
0 com

Time-OUT!

wow,this week was intense!everything in my head was jam-pack!my dad was admitted to the hospital (he's okay now,thank God,dah boleh balik),tuition is all i do.mama tanya balik pukul brapa je mesti jwb "ha,lepas tuition la ma" "ma,uda ada tuition la ptg" and library is where i go everyday (minus Monday,library tutup ye :B)

anyw,boring la ckp pasal belajar

last Saturday,after Physics class,i had Addmaths at 17,Lorong Abang Haji Openg 4.pergi la rompak ye rumah tu.nnt kalau nk bukak tuition centre and short of chairs/meja boleh la amik situ.hehe,sorry cikgu.so anyway,during tuition je smua org dah macam "jom lunch,jom lunch" so habis tuition je siapa mangsa?mesti la my baby k :') so Firdaus pun bwk me and Ana pergi OU.and Firdaus decided nk makan Nandos woaahh best.Firdaus makan berpeluh peluh,no kid.haha had a good time with both of them,cakap cakap and all.tngk Diva buat yg "Nothing more than rm21!" tu tempting gila siall.fulus tiada k!

k,done with one chapter.lepas tu,the latest Wednesday,me and Ana went to the library and again,decided to invite Firdaus out for lunch.he can't decide to choose between lunch with us or the boys.last last,Ana keluar ayat pancing bagus punya (Y) (over the phone) "Firdauss,amik kterang!" "*Firdaus mumbles something*" "aku tknk kwn dgn kau!" "haa ye la ye la,aku amik krng" hahahahaha Ana and her powers (Y) suka sgt!haha this time,i choose lunch.Johnny's la tmpt plng bagus makan nk kenyang and save duit.sumpah murah gila okay.there was me Ana Firdaus Aswad and Izzud.makan smua makan nasi and air sorang satu,Izzud dgn nasi tambah lagi okay.tp total smua rm47.best gila tngk bill okay!so cheap.me and Ana siap boleh beli Famous Amos lagi (tp lepas tu terus pokai :p) haha

as for today,pergi tuition hari ni Majid hantar kan.haha lawak aa,marah marah Majid then ttbe suruh hntr pergi tuition :') kena la hantar kan Majid?you have to kiss my ass now.kenapa marah Majid?sbb dia tipu

Me : *going for Tassawur class*
Azzaim : bye afiqah
Me : ha k,bye *looks around*
Majid : *waved*
Me : wei Majid,aku nk tanya kau smthng boleh?
Majid : *took a step back and amik bag cover muka* ha?apa?
Farid : habis aa Majid,Afiqah nk marah tu
Me : apahal kau pakai baju warna biru?kau bukan kena pecat ke? *muka paling straight dlm dunia*
Majid : *peeking over the bag* haa?weeiii Afiqahhh,aku tkkena pecat punnnnn
Farid : haa marah aa dia Afiqah (batu api siod -.- haha)
Me : *looks at Majid* bla aa kau *laughs*
Majid : haha sorry aa Afiqahhh

tkboleh la,kena gelak la kalau nk marah dierang :') lawak gila part dia angkat beg nk cover muka tu.dia ingt aku nk tumbuk dia ke apa? -.- haha dia tipu dia kena pecat ok!penat je aku kesiankan dia for 4 days!tkpernah kena tipu smpai canni ok!i mean,Aswad gets me everyday,tp mcm,Majid?!MAJID?! -.-' hahahaha

p/s : Firdaus dah pro aa skrg drive :') dulu pussy,skrg dah tk,kan Firdaus?hahaha
0 com

Sharing Is Caring

i tweeted :


and look who replied:


Prem from Flyfm.HAHA,random gila okay! (jakun)

p/s : '.. the fuck' is something you can hear from Farisha.haha
0 com

The Declaration(!)

since Raya is officially over (seriously,today's the last day,check calendar cepat),there'll be no more distractions.i hope.no more fun gatherings,only meet ups to check about how much we know about our studies.to test each other out.it's just gonna be the form 5s and the truckloads of exercises.this is not the typical 'Ayat Standard' anymore.this is the real deal and 30 more days is short for any of us.a bit more time to revise here and there,but it's time for the preparations.

and no,i'm not gonna freak out or stress or anything,but,just to make the air in my head clear,i have no more time.brush up everything i have left and just get on going.so people,i shouldn't be making anymore time for anything else,cause anything that should matter right now is our studies.SPM is a huge thing and so is my future.ok,cuak sikit.so i'll just leave it here and all the best to everyone.

andddd,i'm out.have fun studying guys :')

p/s : but still,i'm on with Twitter.hoorah for micro blogging!
0 com

Till Then,

RUMAH ANA
sorry rumah Ana ada gambar lepak bwh pokok je tu pun ada kterang 6 je (Me Kamar Odeng Izzud Majid Ann) haha :P


RUMAH BOB


tngk blkg kterang tu dining room dia.cool gila ok,ada pintu yg lipat lipat tu,so cm,boleh lipat pintu tu and garden dia kat situ!so cm cool gila waktu makan tngk garden dia!


see?blkg tu tmpt mkn :B cool kan?!


Odeng tkhabis habis nk pegang benda tu ok -.-


and waktu ni Majid annoying gila ok.smua org dah ready,dia tunduk,ttbe dia bangun and jerit "HA,JUMPA PUN" haha bengong,saje je nk block -.-


RUMAH ILYA


see?dah ckp dah.i'm the best supporter there is :')


dah penat main Wii


Bujur lari keluar ok and cm "afiqahhh,aku tkde gambar lagi dgn kauuu" haha,so sweet :')

and as for today,pergi rumah mak Majid at Bukit Tunku somewhere in KL.t'was fun,makanan dia Va Va Voom okaaayy.sedap gila.Odeng cm makan 6/7 round -.-

"aku makan tkkenyang kenyang ni"
"tkbaca Bismillah kot"
"dah.Nauzubillah pun aku dah sebut"

HAHA

**more pictures at Facebook on Hani and Ahlami's album

p/s : omggg,best nya dpt lepak dgn dia for 2 days straight.dia senyum cair gila okayy!handsomeeeee! (no Majid,ni bukan kau.jgn prasan okay :p)
0 com

Superb Saturday

ok,hari ni plan pergi rumah Ana,Bob and Ilya.so pagi tu get ready la yada yada yada.so mama was going to Taman Tun (told ya my family goes there everyday) and cm ikut mama terus.she dropped me at the library because Majid is picking me up there.mamat tu yg semangat message "cepat doo" padahal aku tunggu situ 20 minit ok -.-'

and waktu tunggu situ,tksedar lngsng yg Gen dah ada kat community.i mean,i saw a blue Honda Jazz coming,but i didn't know it was Gen.kalau tau dah masuk dah kereta dia,dpt sikit aircond.so finally,Majid came and first thing jerit is obvly "LAMA GILA KORANG" and after yoi move to the back,i get the front seat,then convoy dgn Gen.in Majid's car there was Me Yoi Shiraq and Farid while in Gen's car there was Odeng Hani Kamar Sha and Daniel.tksangka boleh muat 4 org kat blkg ok!never underestimate the Jazz haha

went to Daniel's place and lepas tu terus gerak Sg Buloh.omggg,rumah Ana besar gila okk!cool gila!Kamar tkhabis habis "ni rumah ke resort?rumah ke resort?" haha.then after a while at Ana's place,gerak rumah Bob pulak,still at Sg Buloh (satu kampung ok).rumah Bob pun cooolll!mcm,tktau aa mcm mana nk describe tp cool gila!mcm,omg,cool gila!haha

waktu nk pergi rumah Bob tu,Izzud,Jaa and Lana has no place to squeeze in.there was Me Majid Yoi Shiraq Farid Gen Odeng Hani Sha Kamar Daniel Firdaus Ann Khidhir and Bob and there was only 3 cars.kereta Majid dah aa mcm tua gila -.- so mcm naik ramai ramai mmg slow gila aa kan (sorry Majid) hehe so smua main naik je.I squeeze infront with Lana and blkg tu main masuk je.then kereta Firdaus pun main sumbat je org haha.

arrived at Bob's safely and we were there quite for a while.makan,ckp ckp,the boys dgn gym equipment Bob and all + pictures.so lama aa rumah Bob.me and Shiraq amik smua candy haha.masuk smua dlm pocket baju melayu dia,lepas tu every 5 minutes "wei nk fruit plus" haha

so around 4++ we all left Bob's place (Lana and Izzud naik Gen while Jaa dgn Firdaus.so Majid's car was back to just the 5 of us) and initially,the plan was Majid will drop me off at Ilya's place while he'll attend the rest of the open houses tp last last,aku ikut dia -.- haha awkward jugak aa.went to Sg Penchala for Azzim's open house (jgn tanya,tkkenal) and after that to Fikri's open house.tu cm boleh aa.ada la Zaki Ahlami Syakir Flab and all.so boleh la (Y)

and after Fikri's open house,Kamar asked Majid to send him home,so nasib duduk depan,tkpyh squeeze lg kat blkg (Y) haha.and dlm kereta Yoi/Kamar mcm "first pergi resort,lepas tu chalet (rumah bob) lepas tu pergi wedding (rumah Fikri.kemah besar ok dia pasang!)!.rumah Azzim R&R hahaha" haha siod.and so dropped Farid off,then Kamar and Majid dropped me off at Ilya's place.

smpai rumah Ilya dah ada dah org tgh makan makan.so skip evening.night timeee.a lot of people was at Ilya's place.best gila smua org menghadap Wii.i jumped and cheered a lot when the boys played Boxing.wohoo,berpeluh ok cheer,serupa mcm main (Y) and mann,you guys should see how sweating Firdaus was main boxing ok.took pictures here and there and waktu kat rumah Ilya energetic sioddd,rasa mcm boleh jln everywhere,ckp bnyk bnyk and such haha.

Ilya's place was d'bomb,makanan sedap gilaaa and cm ramai jugak org,so mcm layan.Khairul was even there too.and biasa lah,kalau jmpa je gaduh.tk sah kalau tkgaduh -.- haha.so we left Ilya's place around 9.40+PM and now,here i am.sleeping over at Jaa's place (including Lana and Ann) and blogging,like there's no tomorrow.

so esok last!rumah Majid dkt KL.BRING IT ON!hehe

p/s : plan pergi 3 rumah je,tp naik dgn Majid dia bwk jln jln pulak haha.thanks Majid :B
0 com

Ayat Standard

Mr Koo : How are you?
Me : hmm,okay
Mr Koo : you know what i like when i'm talking to her?her expressions.
Me : *buat muka 'apa ckgu nii'*
Mr Koo : hahaha,see thattt?

haha,yes,i use facial expressions a lot especially when i'm talking to the boys in my class.seboleh bolehnya nk tunjuk muka menyampah kat dierang.tp kalau buat kat Aswad mesti dia ckp "kau jgn nk buat muka dgn aku ha!" "*pandang dia and inserts eye rolling*"

anyway,open houses are lining up.serious bnyk gila.mcm every week,tksabar nk tunggu weekend sbb nk g rumah org.mind you,i love going to people's house.i love observing the interior designs and such.

so,a month passed by,not a single weekend without going to a friend's house.dari first week raya.and now,for the fourth week (this Saturday and Sunday) we have Ana's house,Bob's and Ilya's for Saturday.and to wrap this all up,Majid's on Sunday.

lepas tu next week dah hbs dah.no more open housessss.dah tkde alasan dah tknk blaja weekend ni. *geleng kepala* sedar la sikittt.ayooo.anyway,ayat standard? "ni last last.sumpah ni last" haha last la sgt.dr dulu ckp "ok ok,ni last gathering,pasni boleh concentrate dah kat SPM" tkjugak.hahaha

TYPICAL IF YOU ASK ME
0 com

Worry Don't!


haha thanks krng dtg eventho jauh rumah :B maklum lah,underage,transport is always a problem kan?haha thanks again Majid sbb drivekan balik (open house sendiri dtg lmbt ok!haha)

anyw,jgn risau lah kalau buat open house org tkdtg,ajak la dierang ni smua ye.dgr open house je or any gathering,terus "ye?jom pergi wei" and terus plan the whole day -.- haha master ok my classmates.satu hari tu,6 open houses boleh pergi.they will never bail a house.haha.so kalau dah buat open house tu kalau ajak budak budak atas ni,mesti datang punya laa.haha

thanks guys.best betul jadi classmate krng haha.thanks Ann,Ana and even Budu too :')
0 com

Disney Productions

hmm,i did mention quite a number of times already,i still watch cartoon.lame as it sounds,i do admit,i am infamously,lame.HAHA.ok aa,serious aa.haha.so i love,super duper love Disney movies.and some of these,are my top favorites :


ok,
Wall-E comel gila k!a bit slow here and there,tp overall,touched sikit tngk movie ni :')


Meet The Robinsons pun best!best gila!i don't favor much the part yg the villain finally took control,tau tk,yg part this-is-what-happen-when-the-hat-takes-control?haa,that one.seram sikit.tp ending dia touching sgt :'')


haa,
Finding Nemo,tkkn lupa.smpai skrg i keep on repeating the phrase "just keep swimming,what do we do?just keep swimming" haha comel je Dory.the biggest kudos for this movie


Monsters Inc ni pulak mmg family favorite aa (Y) suka sgt sgt,suka gila gila,sedih sgt sgt.eventho there's no news for the 2nd movie yet,i still have hopes for it.ni mmg tknk berhenti tunggu.the movie is too good to be true (Y)(Y)(Y)


haaaa,nk tau all-time favorite movie?Hercules.best gila!dah la Hercules tu handsome,best betul tngk.suka gila ok movie ni.esp waktu dia shiny and kononnya dia boleh return to heaven :') tp dah lama tktngk!


tp kalau nk tau,my most favorite Disney movie would be The Incredibles la.everytime dpt tngk movie ni,mmg melekat kat tv.tengok sampaii habis,until some of the lines,i've already memorize,no joke!suka gila gila!i just have a 'thing' with superpowers!suka tngk!esp random powers mcm Jack Jack haha soo cool "THAT WAS TOTALLY WICKED!" hahaha,comel je :B


now,when i heard about another sequel movie is coming out,i'm just so happy!tksabar gila nk tngk!they even predicted it might be the biggest movie for 2010!jeng jeng jeng!



Toy Story 3!hmmm,rindu tkterkata :') 2010 baby!dah tngk trailer and tksabar nk tngk movie dia!wohooo!

p/s : Car was stupid,that was a disappointment and Up,tksempat nk tngk :'( smua org ckp best :(((( nk tngkkk!

p/ss : Disney Princess movies pun best!suka gila Mermaid,Beauty and The Beast,Aladdin,Sleeping Beauty dgn Cinderella ("Cindarelly Cindarelly!" haha so cute!).ok,suka semua la basicly!tp Snow White boring and buruk.haha sorry Snowy :B tp Snow White dlm cerita Shrek 3 rock ok!haha

Top Menu

Antidote For Your Boredom