0 com

Speech Bubble #1


dance routines like this makes me go O.O (note : from Areena's) Ashleigh tu mmg lawa gila kan? and my personal favorite would be 1:31 - 1:34 hip hop dance mmg paling hebat lah ♥

so,i'm pretttttyy sure everyone got a letter from Colleges bla bla bla.ni nk bwk mulut ni hahaha from KTAC or UPM,whichever lah kan.dia punya promote nk suruh blaja sana tk nk kalah.takat kasi pamphlet setebal kertas jawapan AddMaths aku dah lah.ni mcm kasi magazine Metrojaya.rasa mcm bila baca pamphlet *cough*buku*cough* rasa mcm nk mintak mama barang as per usual.bila nmpk barang kat magazine mesti cm "ma nk ni ma?" mcm tu lah.tp iye lah,ada lah tertarik and terpegun pegang bendalah tu kan.

hehehe lepas tu,dia nk tunjuk how easy life is if you study at KTAC *suara promoter*

DATANG -> DAFTAR -> BELAJAR -> DIPLOMA -> KERJA -> KAHWIN

gila aaaaaa,bunyi mcm satu hari boleh habis kn?senang hidup mama and baba tkpyh fikir bnyk bnyk. "BA,uda nk blaja kat KTAC lah mcm ni!" mesti dierang nk reaction kterang mcm ni kan?dia tksmbung pulak belakang kahwin tu " -> dpt anak -> anak belajar -> anak habis SPM -> ulang rutin pertama" lepas tu buat cycle dlm bentuk bulatan ala ala reduce, reuse, recycle? hahaha gua tknk lah belajar takat diploma je :'( kalau mampu smpai Master nak.kalau ada lebih rezeki smpai PhD pun nk.tkpyh kerja pun tkpe,belajar je.I is the don't mind la k.haha

tp lu jgn lurus bendul nk ckp KTAC carikan suami atau kahwin kn utk korang lah.berapa nk bayar KATC kalau mcm ni?!buat promotion RM40k cari suami + pelamin free hahaha buat lawak sorang sorang mmg best.korang tknk try ke?

******ni kena notify ni.and this is where i say don't get mixed signals about this post.not to make KTAC look bad,just some random thoughts lah kan.i DID say i was quite impressed with the pamphlet *cough*magazine*cough* and the life chain they did really make it sound so easy.nnt jgn time register "bukan afiqah *cough*awesome*cough* ada ckp pasal KTAC ke kat blog dia?" terus tknk register hahaha.nnt tiba tiba aku pulak masuk KTAC and jadi promoter menjerit jerit "PROMOSI KAHWIN!KAHWIN?" nnt nmpk Ana yg first beratur HAHAHAHAHA

have fun applying for colleges/universities everyone ;)
0 com

I'd Come a-Running




last Friday buat BBQ party for Raidah's birthday.it was just us girls since it was held at PG's place.i know we always say how boys outnumbered us girls when we always hang out,but whatever it is,i only need the girls to take down the world.siapa lagi nk buat drama kalau bukan muka muka kat atas ni?sbb kterang lah cerita smua nk bomb je kan :') i can never ever EVER live without ma girlzzzz ♥ + i never knew Ann was strong enough to lift me! Ann + excitement = STRENGTH *claps*

and and and! last Thursday we went for ice skatingggg.best gilaaaa.dulu tksuka aa ice skating sbb kerja jatuh je kan,but now (Y) shall do this again next time with Ann.kesian emo sorang kat rumah tkboleh ikut kan? :'( butttt,after ice skating jumpa SHAZNI!OMG,ni mmg literally,tktipu 3 tahun tkjumpa.and not exaggerating!tkde dlm 3 tahun tu,terserempak tepi jalan tgh beli pisang goreng atau nmpk dia lepak dgn kawan kawan dia.mmg solid 3 years! (okay maybe 2 years nk masuk 3 years,but heck) and nothing beats the fun of seeing a friend.even if we did something thats once in a life time thing,seeing a friend was totally the highlight of the day :')

SO WHAZZAT WHAZZAT (teringin nk rap sekali kala)
0 com

Deal Me


korang tau tkgame Hearts yg ada dekat desktop tu?
tkpernah tau mcm mana nk main game tu,tu only thing i know is,like golf,who has the lowest score wins.
so,my dad,lately dia either cuti or pergi kerja lambat sbb nk jaga mama
and bila mama tgh tidur / makan dia duduk depan desktop main Hearts
bila dah balik kerja berjam jam duduk depan desktop main game ni
Quote along "mmg the whole family mcm tu.kalau suka main this one game,terus rasa addictive and tknk lepas"

all this while,main tekan je lah any card.serious tkpernah faham
pernah try nk fhm,tp tkfhm jugak
so yesterday,lepas tngk baba balik kerja pukul 12mlm pun still dpn desktop,i finally asked him
"Ba,mcm mana nk main game tu?tkfhm aa"
trust my dad to know every card game there is,because HE DOES
and right after i asked him that,dia senyum besar gila!
"haaa,meh sini baba ajar"

and i sat there for an hour listening to him about the rules and how to play.
he even showed me how to 'Shoot Over The Moon'
mana dpt nama tu aku tktau aa.ada pulak bulan dlm card games (??)
BUT THE GAME IS ADDICTIVE
serious best gila.mcm Cho Tai Ti punya addictive!
ckp pasal Cho Tai Ti rindu pulak nk main.
paling teringat main waktu form 2,main dgn Farisha Alisa Shazni
(BTW,CONGRATS SHAZ FOR YOUR STRAIGHT A'S,MAMA SO PROUD OF YOU :')) )

and opcoz form 4/5.nyorok blkg class dgn Zaki kat comp lab main Tai Ti -.-'
kau ni mmg kacau aa Zaki.sikit sikit "Tai Ti jom" aku mana boleh tolak

ANYWAY,waktu baba tgh ajar tu dah boleh bayang kn main game ni dgn tauke tauke Tai Ti k.
paling teringat Kar Kei aa,sbb dia suka game card strategy ni.
korang tunggu aa aku ajak korang main game ni
LANA,KAU MANGSA PERTAMA SBB AKU NK JUMPA KAU ESOK!
0 com

I'm Just A Love Machine

HANDSOME GILA HANDSOME GILA HANDSOME GILA. shoo shoo Scarlett Johansson,kau pergi lah main jauh jauh.


RT @SyazanaFickry :

Ni Gang Bas Sekolah/Class Gama :)
Excited je semua nak amik result yg penuh dgn alphabet yg berbeza tu hahahahaha o.o haih hidup hidup.
yang ni aku tkpuas hati betul.Gang Bas Sekolah dia panggil kterang?hahahaha kalau nk Gang Bas Sekolah satu club KH kena join hahaha haih dunia dunia.
0 com

Lemau Satu Badan!

hari ni,saya dan rakan rakan telah pergi ke UiTM ekspo yg sangat sangat membantu.best sbb dpt slip yg ada tick and wrong tu je sbb dah clear mana yg patut apply and apa yg tkboleh apply.at least tkpyh susah susah cari requirement dia.

lepas tu (!) Danial Khairi,ingin pergi ke UIA sebab nk check amenda tah.idk lah kan.so naik lah kereta dia and otw pergi Gombak lalu Batu Caves and saya pun berkata "hmm,aku teringin nk pegang patung besar tu do" yes,at times,i'm very random.so Danial pun terus "ha?nak?Jom" ingat dia buat lawak apa?memang betul pergi la bro!hahaha so me Jaa Lana Danial Syaqeel sidetrack sekejap,pergi melawat Batu Caves hahahaha.jakun gila sial.slalu lalu je nmpk patung besar tu,ni gua mmg betul depan benda tu lah!hehehehe.




so lepas tu pergi Gombak.boleh tahan jugak lah nk cari UIA tu.easy peasy lemon squeezy.and lepas tu,nk pergi MidValley pulak sbb ada lagi satu Edu Fair kat situ.sesat,sesat,sesat,sesat MasyaAllah.berapa jam dalam kereta!masuk lah semua angin dlm badan aku ni.dah lah tkmakan langsung -___-' lemau man,lemau!dalam kereta berjam jam buat apa tau?menyanyi melalak smua benda lah.pasang lagu yg random gila gila.paling tkboleh tahan Mr Boombastic tu aa.lawak gila.aku tkfhm macam mana org boleh nk hafal and nyanyi sekali hahaha and serious aa lagu Ice Ice Baby melekat sial dlm kepala.ni sumpah dah mcm another karaoke session hahaha

video

lepas tu,sampai lah kat MidValley.jumpa Farisha Raa Diey Abe and Khidhir.lepas dah bergembira suruh pak guard tu tangkapkan gambar,kterang yg dah berjam jam dalam kereta pun tktahan sgt,cari lah kedai makan yg best.nk fikir makan mana pun antara hidup mati ni!so,last last jumpa kedai Spaghetti Farm (??) wei,sedap lah jugak kedai tu surprisingly.murah pulak tu.and Syaqeel and Jaa yg before this bising cm gila babs punya,terus diam dpt makanan.wonders man,WONDERS OF FOOD.

kterang habis kan cheese dlm jar tu.thanks to Lana.dia mkn cheese tu mcm tu je and aku pun,apa lagi?join aa.hahaha.bila makan cheese banyak banyak tu kan,mulut cm melekat,so ckp pun mumbling and lawak gila bila Syaqeel buat lawak tp tkboleh gelak hahaha.and bila keluar kedai tu,bau cheese wtf hahaha.tp hari ni Syaqeel hyper terbaik sial (Y) tkpernah nmpk dia hyper smpai mcm ni.lain kali nk buat kau hyper aku suruh kau duduk dlm kereta berjam jam je aa,habis cerita tak?hehe

anyw,thanks Danial hantarkan balik.sumpah lepas ni aku belanja kau makan k? :')
0 com

Everyone's Talking About

SO!results are coming out tomorrow,and i just love reading my Facebook and Twitter (it's not private anymore!hoorah!) updates about how freaked out everyone is.me?something got into my brain and reprogrammed my system,as usual.i have no stress,no freak outs,no OMG-moments and nothing.nothing man,nothing.a few things i don't get regarding our SPM results day or whatsoever you call it

1) about when it's coming out.SERIOUSLY,bila bila pun dia nk keluar,dia akan keluar.its not like they're keeping our grades to frame it.i get questions and buzzes about "SPM KELUAR 25TH FEB?!" kinda things.yes,i was that at first and lama lama tkkisah.eventually,it will come out.

2) tak nak dtg sklh amik results.lepas tu apa jadi?suruh sekolah jual results kau lah kot -____-'

3) "Goodluck for tomorrow" haha i do this.good luck for tomorrow.you don't need luck!you need luck when it was 18th Nov - 16th Dec 2009.now,luck is not changing anything tomorrow.but your perspective will.aim for what you can get,jgn over aim tp tau tkkn dpt,mcm tu mmg lah rasa mcm nk bunuh diri kan.(hahaha k ni,nothing serious sbb aku pun wish org goodluck and i wonder to myself too why!haha)

4) lepas amik results smua diam.GILA LAH WEI,SEDIH GILA KALAU BETUL JADI :'(

no,not pointing out to anyone.one of the stupid things i'm always thinking that makes me wonder.haha.anyw,after SPM was over,i've been looking forward for tomorrow.i mean,one thing ends,you look forward for the next kan?tomorrow is the next for me.

i can't wait to see everyone again.minus muka muka cuak.i want to see every one of my classmates again.sure,i met them yesterday during the BBQ (which to me was okay.talked to Haris most of the time) but,not all of them were there.nk jumpa Kar Kei!lama tkjumpa Cina

and nk bet tak,esok mesti punya lah,MESTI AND TKTIPU,mesti dengar soalan soalan ni "wei!kau apa cerita do?" "kau buat apa sekarang?" "kau tkkerja ke?" "kau target berapa A?" "lama tknmpk kau!mana menghilang?" "haa amacam?dah amik results belum?" "berapa A kau dapat?" LAST QUESTION DEATHLY.

SEE YOU GUYS TOMORROW AND PUT ON A HAPPY FACE WHEN YOU SEE ME.EMO JE AKU PANCUNG KEPALA.LEPAS DAH DPT RESULTS NK EMO,TKPE.FORGIVEN.BYE!

p/s :
don't forget,we're the first batch to see A+ and A- on the result slips ;)
0 com

A Friend Indeed


Yes,Al-Azim turned 18 today!as if in 11th March 2010!
Selamat Hari Jadi!
he's definitely one of the reason I love being in 5 Gama eventho bila jumpa gaduh je,but he's definitely one of the guys I'll meet in the future and tell my kids "dia tu dulu classmate mama,macam nk tampar je dia dulu" and yes,this means I tkkn kahwin dgn you Azim HAHAHA
anyway,have a super 18th birthday my man!
0 com

Paramore LIVE @ SG


anyw,Paramore was effin awesome k (Y) ni yg mcm mind blowing sial!before they were on stage,a band called Monochrome was up and cm hmm okay,awkward gila minah tu menyanyi haha.dia cm,idk,not fit to be on stage.it is just me or sbb tksabar nk tunggu Paramore?haha

so after Monochrome got off the stage,we were waiting impatiently.cm tksabar langsung.and they took out Hayley's signature orange mic!when we saw the orange mic,everyone screamed.baru mic :O haha but the feeling was great k.and then they came out whazzat whazzat,awesome gila babi babi mcm nk bunuh babi skrg!!

the first song was Ignorance,what a way to start lah kan (Y) smua yg dpt seating semua berdiri melompat lompat,kerusi boleh campak kat stage je hehe.and it was a blur from there hahaha.but Thats What You Get was great,no doubt.esp after the bridge part.wohooo.

"WE!
WE!!

WE!!!

ARE PARAMORE!!!"


after that they went off the stage,and we were all screaming "PARAMORE!PARAMORE!" and they came back on with Misery Business and Brick By Boring Brick for the ending (Y) Misery Business cm energetic gila wei.she was everywhere on the stage,EVERYWHERE.and when it was Brick By Boring Brick,i jumped on the chair in front of me.lompat kat atas tu macam org gila :O











i want to touch her hair :'(




but seriously,Hayley was super duper awesome.she's truly a rockstar sial.and suara dia power gila O.O and she said it was their first time performing in Singapore and they promised they'll be here in the next 5 years time!KUMPUL DUIT SKRG LAH APA LAGI?!




"Afiqah kalau pergi concert is like a totally different person" - Ann

hmm,im not one to argue hahaha i love the hype who's next to accompany me to the next concert?!

COME OVER TO MALAYSIA FULLSTOP.PARAMORE PARAMORE PARAMORE.
0 com

Needed This




oh yeah,the trip to Singapore was great (Y) long story make short lah kan,we went to Sentosa Island on Saturday with my sister.effin wei,Luge tu mmg best gila sial.best sgt smpai tktau lah apa masalah dia?!mcm nk main beribu ribu kali and its only $9!sorry Firdaus kau kalah :p we had bundles of fun walking here and there.dia pun 4D tu pun best,couldn't stop screaming esp part bats tu -.-' geli.and my sister and Atin screamed like maniacs during the Extreme Log Ride haha.after that pergi Songs of the Sea.cantik gila ;( cantik sgt sgt,mcm nk terus berenang kat air tu.haiyomapelai!

dah lah waktu nk tunggu Extreme Log Ride tu kterang paling bising.and smua org cm awkward gila tngk kterang melompat lompat tangkap gambar dlm tu.lps tu dah boring sgt lama tunggu kterang keluar tangkap gambar dgn lampu lampu kat luar tu.mmg bising gila aa kterang -.-





tengok tudung Ann dgn number 6 Firdaus glow.suka effect mcm tu hahaha

waktu nk tngk 4D tu kan,they gave us the 4D glasses.and before we entered the cinema,we walked through the hall.Atin already had her 4D glasses on and they have these special effects lah kan like leaves and branches poking out the wall,like real plastic leaves and branches but Atin said "OMG,NI PUN 4D LAH WEI! *moves infront* eh eh!takkk,ni real" HAHAHAHA ATIN BUNYI CM BIMBO GILA HAHAHAHA



after that we went to Habourfront and ate dinner.masa tu ramai gila dah mengantuk.Bob dah mcm boleh tidur atas meja while me Ann and Firdaus queued for food.planned to go somewhere else but Firdaus dah tktahan nk pergi tandas.hahaha so,they went back to their hotel (N)

waktu kat MRT tu,Ann ada lah ckp nk pergi Escape Theme Park the next day.so i was like "haa haa,okay".then Bob and Firdaus tanya whats the plan for tomorrow

Me : entah.Ann nk pergi theme park?eh,apa nama dia?Super .. Scary Theme Park?
Bob : hah?Super Scary Theme Park?
Me : wei Ann,apa nama theme park kau nk pergi tu?
Ann : Escape Theme Park
Bob & Firdaus : HAHAHAHAHAHA APA AFIQAH?SUPER SCARY THEME PARK?WEI,AKU RASA BUDAK KECIK SMUA TKLEPAS SBB SCARY SGT HAHAHAHA

hahahaha lupa gila k.tktau mana dpt nama Super Scary Theme Park.lepas tu Firdaus dgn Bob gelak cm tkboleh berhenti.lama pulak tu.Firdaus dah aa sakit perut,pergi gelak pastu pause and ckp "wei,aku sakit perut ni" pastu sambung gelak balik.and they did the usual "wei,esok kita nk pergi Super Scary Theme Park what time?" kind of thing hahahahaha bengong gila -.-

and after Ann and Atin bought the MRT cards,while walking to the train,Ann told us she watched wrestling last night

Ann : Afiqah!smlm aku tngk wrestling and ada John Cena!then dia buat yg ni *hand gestures*
Atin : HAA HAA!aku ingt yg The Rock is apa?moving?
Everyone : HAHAHAHAHA MOVING?COOKING AAA!ATIN,CUBA KAU CKP NI "DID YOU SMEEEEELLLL,WHAT THE ROCK IS MOVING?!" HAHAHAHAHA
Atin : bengong!aku tkckp pun yg smell smell tu!

and then they kept shifting from teasing me to Atin to me and Atin again hahaha.lawak gila then Atin ckp apa tah

Atin : dulu aku ckp yg Stone Cold Steve Austin tu Stoncoldstebatin
Everyone : APA KAU MERAPU WEI?
Bob : bunyi mcm Stone Cold bermastautin hahahaha

lawak aa Atin,kau tkpatut ckp pasal wrestling dgn anyone.EVER.hahaha


kecoh aa Firdaus and Bob nk ejek ejek aku :'( boooo


and again,we were the loudest on MRT.gelak smua stock tknk perlahan.hahaha lawak gila.

the next day we met up at Bugis Street but Ann and Atin had to go lunch at Ann's grandparents' house.and we met them later at Far East Mall.we went shopping after that and met Ilya up.lepas tu jalan jalan jumpa Lish.gila aa mcm jalan jalan kat OU ke apa jumpa budak Taman Tun? O.O after that i had to leave.so said bye to Atin and Ann cause they're leaving that night "jumpa balik kat Malaysia" fuhh,ayat mcm jauh je -.-' BUT instead me,my sister and her friends,went to 131 Mall (??) and found 4 floors of Forever 21!macam gila! O.O but we didnt stay there long,PARAMORE MLM TU K (Y) hahaha



LATER.SG MALI.
0 com

Cobaan Ish Ish

i'm going to Singapore in a few minutes and i still haven't packed anything -.-' ish,benci lah packing.tksuka packing.malas gila -.-

anyway,i'll be meeting Ann Atin Firdaus and Bob over there :D 3 different ways for all of us

Ann & Atin - went there on Thursday night.by train.coming back on Sunday night

Me & my sister - going there Friday night.by bus.coming back on Monday morning

Firdaus & Bob - going there Saturday morning.by flight (ni tkpuas hati ni hahaha) coming back Monday

haha smua pergi nak lain je.Firdaus dgn Bob bnyk betul cabaran,halangan dan dugaan!fuish.dah berapa kali dah hampir hampir nk cancel O.O tp thank God,dierang dah beli flight ticket,so confirm.korang jgn pergi sana tkde hotel pulak,meringkuk tepi jalan cari *ehem* kat Lavender St HAHAHA.

k,kena pack *muka paling malas dalam dunia* my sister is coming home in a few minutes.PARAMORE BABY!

Top Menu

Antidote For Your Boredom